Gemarineerd kersencakeje

AllerHande december 2002
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pot kersen zonder pit 370 g
  • 1 dl bessenjenever slijter
  • 1 bakje ricotta 250 g
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • boter om in te vetten

Instructies

  • Kersen boven pan afgieten. In kom kersen met bessenjenever mengen en ca. 30 minuten laten marineren.
  • Met schuimspaan kersen uit jenever nemen (marinade bewaren) en kersen op keukenpapier laten uitlekken.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In keukenmachine (of in kom met mixer) ricotta, eieren, custardpoeder en 100 g basterdsuiker tot glad beslag mengen.
  • Vormpjes goed invetten.
  • Kersen dicht tegen elkaar aan op bodem leggen.
  • Ricottabeslag erop scheppen.
  • In midden van oven ricottacakejes in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Intussen in pan kersenvocht, marinade, rest van suiker en azijn in 5-8 minuten tot siroop laten inkoken.
  • Cakejes uit oven ca. 5 minuten in vormpjes laten afkoelen, groot bord erop leggen en voorzichtig omkeren.
  • Cakejes verder laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Op vier bordjes ricottacakeje leggen met kersen naar boven.
  • Beetje siroop erover schenken, rest van siroop rond cakejes druppelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Cupcakes / Muffins / Dessert / Nagerecht