Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerd kersencakeje
AllerHande december 2002
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1
pot
kersen
zonder pit 370 g
▢
1
dl
bessenjenever
slijter
▢
1
bakje
ricotta
250 g
▢
2
eieren
▢
2
eetlepels
custardpoeder
▢
150
g
witte basterdsuiker
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn
▢
boter
om in te vetten
Instructions
Kersen boven pan afgieten. In kom kersen met bessenjenever mengen en ca. 30 minuten laten marineren.
Met schuimspaan kersen uit jenever nemen (marinade bewaren) en kersen op keukenpapier laten uitlekken.
Oven voorverwarmen op 175 °C.
In keukenmachine (of in kom met mixer) ricotta, eieren, custardpoeder en 100 g basterdsuiker tot glad beslag mengen.
Vormpjes goed invetten.
Kersen dicht tegen elkaar aan op bodem leggen.
Ricottabeslag erop scheppen.
In midden van oven ricottacakejes in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
Intussen in pan kersenvocht, marinade, rest van suiker en azijn in 5-8 minuten tot siroop laten inkoken.
Cakejes uit oven ca. 5 minuten in vormpjes laten afkoelen, groot bord erop leggen en voorzichtig omkeren.
Cakejes verder laten afkoelen tot lauwwarm.
Op vier bordjes ricottacakeje leggen met kersen naar boven.
Beetje siroop erover schenken, rest van siroop rond cakejes druppelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Cupcakes / Muffins
/
Dessert - Nagerecht