Gemarineerde artisjokharten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • blik artisjokharten
  • 1 sinaasappel het sap ervan
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel tijm liefst verse
  • 1 eetlepel(s) bieslook fijngeknipt
  • 1 eetlepel(s) selderij fijngeknipte
  • 2 eetlepel(s) peterselie fijngeknipte
  • 1 mespunt cayennepeper
  • zout
  • 6 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren.
  • Meng het sinaasappelsap met het fijngeperste teentje knoflook, de tijm,
  • het bieslook, de selderij, de peterselie, de cayennepeper, een snufje zout en de olijfolie.
  • Schep het mengsel over de artisjokharten en laat ze in de koelkast een paar uur staan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas
Land van herkomst Spanje