Pel de ui en de sjalot en snipper beide fijn.
Was de dille en voeg de helft bij de ui- en sjalotsnippers.
Voeg er de peperbolletjes, het kruidentuiltje, de olie en de witte wijn bij en leg de kalkoentournedos een tiental minuten in deze marinade.
Draai ze regelmatig om, zodat ze aan alle kanten goed marineren.
Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaden en de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en leg deze op de kalkoentournedos.
Maak intussen de saus.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Maak de wortelen schoon en snijd ze in stukjes.
Smelt een klontje boter en stoof er de uisnippers en de wortelstukjes even in.
Voeg er dan de tomatenpuree en de bloem aan toe en laat nog ± 2 minuten stoven.
Giet er vervolgens de kippenbouillon bij en laat ± 20 minuten zachtjes sudderen.
Giet de saus tenslotte door een zeef.
Schep de paprika's van de tournedos, spoel ze even onder lauw water en voeg ze bij de gezeefde saus.
Breng opnieuw aan de kook en kruid tenslotte met peper en zout.
Schep de kalkoentournedos uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
Grilleer ze even op de barbecue en plaats ze vervolgens ± 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Serveer dit gerecht met gekookte rijst en versier met de rest van de dille en eventueel gehakte peterselie.