Gemarineerde kalkoentournedos met dille en paprika

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de marinade:

  • 1 kleine ui
  • 1 sjalot
  • 1 tuiltje verse dille
  • 4 peper
  • 1 kruidentuiltje peterselie, tijm en laurier
  • 1 dl olie
  • ½ dl witte wijn
  • 4 kalkoen
  • 1 paprika
  • 1 paprika
  • 1 paprika

Voor de saus:

  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • boter
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 5 dl kippenbouillon
  • peper
  • zout

Instructies

  • Pel de ui en de sjalot en snipper beide fijn.
  • Was de dille en voeg de helft bij de ui- en sjalotsnippers.
  • Voeg er de peperbolletjes, het kruidentuiltje, de olie en de witte wijn bij en leg de kalkoentournedos een tiental minuten in deze marinade.
  • Draai ze regelmatig om, zodat ze aan alle kanten goed marineren.
  • Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaden en de zaadlijsten.
  • Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en leg deze op de kalkoentournedos.
  • Maak intussen de saus.
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Maak de wortelen schoon en snijd ze in stukjes.
  • Smelt een klontje boter en stoof er de uisnippers en de wortelstukjes even in.
  • Voeg er dan de tomatenpuree en de bloem aan toe en laat nog ± 2 minuten stoven.
  • Giet er vervolgens de kippenbouillon bij en laat ± 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Giet de saus tenslotte door een zeef.
  • Schep de paprika's van de tournedos, spoel ze even onder lauw water en voeg ze bij de gezeefde saus.
  • Breng opnieuw aan de kook en kruid tenslotte met peper en zout.
  • Schep de kalkoentournedos uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
  • Grilleer ze even op de barbecue en plaats ze vervolgens ± 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  • Serveer dit gerecht met gekookte rijst en versier met de rest van de dille en eventueel gehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Gevogelte / Kalkoen