Gemarineerde lamskarbonades

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 schouderkarbonades

Voor de marinade:

  • 60 gram gedroogde tamarinde
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 ½ theelepel basterdsuiker
  • ½ theelepel koriander
  • 1 theelepel ketjap manis

Voor de saus:

  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 knoflook
  • 1 ½ eetlepel boemboe satépoeder
  • 1 ½ theelepel gember
  • 1 theelepel zonnebloemolie

Instructies

  • Vermeng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de karbonades hierin 3-3 1/2 uur.
  • Keer het vlees zo nu en dan om.
  • Maak een saus van de sausingrediënten.
  • Leg de karbonades op het rooster van een heet houtskoolvuur en rooster ze eerst 5 minuten aan elke kant.
  • Bestrijk ze daarna met de saus, rooster ze weer 5 minuten, draai ze om, bestrijk ze met de saus en rooster ze nogmaals 5 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Lamsvlees / Vlees