Gemarineerde lamskarbonades
Ingrediënten
- 6 schouderkarbonades
Voor de marinade:
- 60 gram gedroogde tamarinde
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 ½ theelepel basterdsuiker
- ½ theelepel koriander
- 1 theelepel ketjap manis
Voor de saus:
- 1 eetlepel citroensap
- 2 knoflook
- 1 ½ eetlepel boemboe satépoeder
- 1 ½ theelepel gember
- 1 theelepel zonnebloemolie
Instructies
- Vermeng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de karbonades hierin 3-3 1/2 uur.
- Keer het vlees zo nu en dan om.
- Maak een saus van de sausingrediënten.
- Leg de karbonades op het rooster van een heet houtskoolvuur en rooster ze eerst 5 minuten aan elke kant.
- Bestrijk ze daarna met de saus, rooster ze weer 5 minuten, draai ze om, bestrijk ze met de saus en rooster ze nogmaals 5 minuten.