Gemarineerde lendebiefstuk
Ingrediënten
- 1 dl Japanse sojasaus
- mespunt wasabi mierikswortel
- 1 theelepel geraspte gemberwortel
- 200 gram biefstuk van de lende
Instructies
- Roer een marinade van de sojasaus, wasabi en gember.
- Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes en besprenkel die met de marinade.
- Laat de marinade ongeveer 30 minuten intrekken.
- Wasabi, te koop in Japanse winkels, kunt u vervangen door geraspte
- mierikswortel (potje), gemengd met crème fraîche.
Notities / Tips / Wijnadvies
Inktvisringen
Als 'gemarineerde lendebiefstuk', maar vervang de biefstuk door 100 gr
gekookte inktvisringen.
Wasabi wordt vaak 'Japanse mierikswortel' genoemd. Eigenlijk is dat een
onjuiste benaming, want wasabi is afkomstig van een inheemse Japanse
plant. In sushi-bars staat wasabi bekend als 'namida' wat letterlijk vertaald
'tranen' betekent. Door de scherpte van wasabi springen je vaak de tranen in
de ogen.
Wasabi is als pasta in tubes en als poeder te koop. Het poeder wordt met
water tot een smeuïge pasta geroerd.
Als 'gemarineerde lendebiefstuk', maar vervang de biefstuk door 100 gr
gekookte inktvisringen.
Wasabi wordt vaak 'Japanse mierikswortel' genoemd. Eigenlijk is dat een
onjuiste benaming, want wasabi is afkomstig van een inheemse Japanse
plant. In sushi-bars staat wasabi bekend als 'namida' wat letterlijk vertaald
'tranen' betekent. Door de scherpte van wasabi springen je vaak de tranen in
de ogen.
Wasabi is als pasta in tubes en als poeder te koop. Het poeder wordt met
water tot een smeuïge pasta geroerd.