Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Gemarineerde schouderkarbonades met prei a la crème en krieltjes-Receptenplein.nl

Gemarineerde schouderkarbonades met prei a la crème en krieltjes

Karbonades kun je op veel manieren bereiden Een daarvan is marineren Lekker met verse prei a la crème en krieltjes
Porties: 3
Total time 6 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 schouderkarbonades
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Nootmuskaat
  • Honing
  • Milde mosterd
  • 3 Preien
  • Kerriepoeder
  • Zout
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • Half pakje kookroom
  • Paneermeel
  • 1 Ei
  • 600 gram krieltjes

Instructies

  • Bestrooi de schouderkarbonades met zout naar smaak aan beide zijden
  • Maal er zwarte peper over
  • Strooi er nootmuskaat over
  • Bestrijk ze met honing
  • En daarna met mosterd
  • Zet ze in de koelkast om dw smaak goed in te laten trekken
  • Haal ze voor het koken uit de koelkast
  • Doe 75 gram ml vloeibare margarine in een braadpan en verhit dit goed
  • Bak de schouderkarbonades om en om
  • Voeg 200 ml water toe
  • Zet ze op een zak pitje en laat ze met de deksel op een kiertje stoven
  • Haal het buitenste blad van de prei
  • Snij het niet mooie deel van het groen eraf
  • (Laat zoveel mogelijk over)
  • Halveer ze en snij ze grof
  • Was de prei goed in een vergiet
  • Blancheer de prei even
  • (Dat is even kort de kook erover laten gaan)
  • Laat het goed uitlekken in een vergiet
  • Laat het iets afkoelen
  • Laat de roomboter smelten in een kookpan
  • Voeg zout naar smaak toe
  • Doe er kerriepoeder bij
  • En voeg een half pakje kookroom toe
  • Bind het geheel met paneermeel
  • En roer er een rauw ei door en laat dit al roerend goed stollen
  • Frituur ondertussen de krieltjes
  • Verdeel het over de borden en eet smakelijk

Notities / Tips / Wijnadvies

Eigenlijk kun je alle slinkgroenten zelf heerlijk a la crème maken
En bij prei zijn kerriekruiden het lekkerst om op smaak te maken
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland