Gemberkoffie

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 4 hoge hittebestendige glazen á inhoud ca. 1½ dl

Ingrediënten

  • 4 theelepel gembersiroop
  • 15 gr koffie gemalen snelfiltermaling,
  • 4 gemberbolletjes
  • dl slankroom
  • 1 theelepel oploskoffie

Instructies

  • Gembersiroop in koffiepot schenken.
  • Hierop met koffie en 4 dl water op gebruikelijke wijze koffie zetten.
  • Intussen gemberbolletjes heel fijn snipperen.
  • In kom room met oploskoffie stijfkloppen.
  • Overdoen in spuitzak.
  • Gemberkoffie goed roeren en over glazen verdelen.
  • Toef slagroom op koffie spuiten.
  • Gembersnippers erover verdelen.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dranken / Warme dranken