Gepocheerde ossenhaas

AllerHande oktober 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 ossenhaasjes van gelijke grootte
  • 400 ml rode wijn volle kruidige / categorie 8
  • 1 pot vleesfond 380 ml
  • 2 teentjes knoflook gehalveerd
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel(s) vierseizoenenpeper (geplet)
  • 50 g boter ijskoude / in klontjes

Instructies

  • Vlees op kamertemperatuur laten komen.
  • In pan (waarin stukken vlees precies naast elkaar passen) wijn en fond aan de kook brengen.
  • Knoflook, tijm, peper en ½ theelepels zout toevoegen en smaken ca. 10 minuten op laag vuur laten intrekken.
  • Pan van vuur nemen en ossenhaasjes erin leggen; ze moeten geheel onder staan.
  • Vlees in 6-8 minuten rosé laten worden.
  • Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt warmhouden.
  • Boven maatbeker 200 ml pocheervocht door zeef schenken.
  • Vocht in steelpan op hoog vuur iets laten inkoken.
  • Pan van vuur nemen en met garde klontjes boter in één keer erdoor kloppen zodat saus licht bindt.
  • Saus niet meer verhitten.
  • Vlees uit folie nemen en op vier warme borden leggen.
  • Saus erover schenken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met aardappelknolselderijpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees