Gepocheerde prei met truffelvinaigrette

AllerHande december 2003 / snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 mooie dunne preien
  • 1 kippenbouillontablet
  • 3 eetlepels tomatenblokjes uit blik
  • 3 eetlepels olijfolie mild
  • 4 eetlepels olijfolie met truffel
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • ½ bakje tuinkers
  • versgemalen peper

Instructies

  • In grote pan ¾ liter water aan de kook brengen.
  • Intussen preien schoonmaken en in 20 stukjes van ca. 12 cm snijden (rest bewaren voor soep of saus).
  • Bouillontablet boven kokend water verkruimelen.
  • Prei toevoegen en ca. 15 minuten koken.
  • Prei uit kookvocht nemen en in zeef afspoelen onder koud stromend water.
  • Prei in schaal leggen.
  • Tomatenblokjes over prei strooien.
  • Olijfolie mild, 3 eetlepels olijfolie met truffel en 2 eetlepels azijn mengen en over prei sprenkelen. Ca. 30 minuten laten staan.
  • Op vier borden elk 2 stukken prei en tomatenblokjes leggen.
  • Rest van olijfolie met truffel en azijn mengen met achtergebleven marinade in schaal en rond prei druppelen.
  • Tuinkers klein knippen en in plukjes rond prei strooien.
  • Bestrooien met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Wereldkeuken