Gepocheerde prei met truffelvinaigrette
AllerHande december 2003 / snel te maken
Ingrediënten
- 8 mooie dunne preien
- 1 kippenbouillontablet
- 3 eetlepels tomatenblokjes uit blik
- 3 eetlepels olijfolie mild
- 4 eetlepels olijfolie met truffel
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- ½ bakje tuinkers
- versgemalen peper
Instructies
- In grote pan ¾ liter water aan de kook brengen.
- Intussen preien schoonmaken en in 20 stukjes van ca. 12 cm snijden (rest bewaren voor soep of saus).
- Bouillontablet boven kokend water verkruimelen.
- Prei toevoegen en ca. 15 minuten koken.
- Prei uit kookvocht nemen en in zeef afspoelen onder koud stromend water.
- Prei in schaal leggen.
- Tomatenblokjes over prei strooien.
- Olijfolie mild, 3 eetlepels olijfolie met truffel en 2 eetlepels azijn mengen en over prei sprenkelen. Ca. 30 minuten laten staan.
- Op vier borden elk 2 stukken prei en tomatenblokjes leggen.
- Rest van olijfolie met truffel en azijn mengen met achtergebleven marinade in schaal en rond prei druppelen.
- Tuinkers klein knippen en in plukjes rond prei strooien.
- Bestrooien met peper.