Gepofte aardappels met kwark

Porties: 4 personen
Total time 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels kruimige a ca. 200 g
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes selderij
  • 10 sprietjes bieslook
  • 4 plakjes Ardenner ham
  • 250 g halfvolle kwark
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Aardappels schoonboenen en droogdeppen met keukenpapier.
  • Met vork schil op enkele plaatsen inprikken.
  • Aardappels in midden van oven op rooster in ca. 1 uur gaar poffen. Intussen kruiden in kopje fijnknippen.
  • Ham in reepjes snijden.
  • Ham en kruiden door kwark roeren, op smaak brengen met zout en peper.
  • Gare aardappels aan bovenzijde inkruisen en iets open duwen.
  • Kwarkmengsel erin scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij bijvoorbeeld gebakken vis.

Magnetrontip:

De aardappels kunnen ook in de schil in de magnetron gegaard worden. Leg hiervoor de schone en ingeprikte aardappels op een magnetronbestendig plat bord in de magnetron en gaar ze in ca. 12 minuten op 800 Watt, halverwege keren. Buiten de magnetron ca. 10 minuten laten nagaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België / Wereldkeuken