Geroerbakte tilapia met kerriegroenten

Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g tilapiafilet
  • zout
  • peper
  • bloem
  • sap van ½ citroen
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 theel. gemberwortel fijngesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 groen paprika
  • ½ bloem in kleine roosjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels olie
  • 1 klein Spaans pepertje zonder zaad in kleine reepjes
  • 2 theelepel aardappelzetmeel aanmaken met ½ dl water

Instructies

  • Tilapia in gelijke stukken snijden en marineren met peper, zout en citroensap (5 minuten).
  • Vis drogen met keukenpapier en door bloem halen; overtollige bloem eraf kloppen.
  • Wok verwarmen met 4 eetlepels olie tot deze licht begint te walmen.
  • Vis voorzichtig in wok laten glijden en in ± 2 à 3 minuten bakken; vis in een zeef scheppen en uit laten lekken.
  • Knoflook, gember en peper zachtjes in olie bakken; paprika en bloemkoolroosjes toevoegen en wokken ± 5 minuten.
  • Vuur laag en kerriepoeder toevoegen en fruiten, sojasaus toevoegen en aangemaakte aardappelzetmeel erdoor roeren tot het gaat binden
  • Op smaak brengen met peper, zout en suiker, vis toevoegen en even verwarmen.
  • Serveren op warm bord of schaal met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis