Verwarm de oven voor op 225°C.
Pel de ui, snijd hem in ringen en leg die in een braadslede.
Voeg de bouillon toe.
Smelt de boter.
Snijd het vet rond het vlees in en wrijf de bout in met zout en peper.
Vet het ovenrooster in en leg de lamsbout erop.
Schuif het rooster in de oven en zet de braadslede eronder.
Rooster de lamsbout in ± 1 uur en 20 minuten bruin en gaar.
Bedruip de bout regelmatig met gesmolten boter.
Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze ± 10 minuten.
Leg de aardappelen in de braadslede onder de lamsbout en bak de aardappelen in ± 1 uur bruin en gaar.
Keer ze regelmatig.
Hak de munt heel fijn en roer in een schaaltje de munt, de suiker en de azijn door elkaar.
Laat de lamsbout onder aluminiumfolie ± 5 minuten rusten.
Snijd het vlees dan in plakken en serveer het met de aardappelen en de muntsaus.