Geschnatzeltes

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 sjalotjes
  • 1 bak champignons fijn 250 g,
  • 3 takjes peterselie zakje á 30 g,
  • 500 g ongepaneerde kalfsschnitzels
  • Zout
  • versgemalen peper,
  • 40 g boter of margarine
  • 3 eetlepel(s) cognac of vieux slijter,
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 1 ½ dl droge witte wijn
  • ¼ liter slagroom

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • Champignons schoonvegen met keukenpapier.
  • Grote exemplaren in vieren snijden, kleine halveren. In kopje peterselie fijnknippen.
  • Vlees in smalle reepjes snijden.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Vlees bestrooien met zout en peper.
  • In hapjespan 1 eetlepel boter verhitten.
  • Sjalot en champignons ca. 4 minuten bakken.
  • Uit pan op bord scheppen.
  • Rest van boter verhitten.
  • Vlees in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
  • Cognac toevoegen.
  • Pan van vuur nemen en cognac aansteken (= flamberen.
  • Als u de cognac aansteekt moet u de afzuigkap uitzetten, anders loopt u het risico dat het filter in de afzuigkap vlam vat!!).
  • Als vuur gedoofd is bloem over vlees strooien en door elkaar scheppen.
  • Sjalot, champignons, wijn en slagroom toevoegen.
  • Mengsel al roerend aan de kook brengen en nog ca. 3 minuten zachtjes laten stoven.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Peterselie erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met rösti en sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees