Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geschnatzeltes
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
keukenpapier
Koelkast
Ingrediënten
▢
3
sjalotjes
▢
1
bak
champignons fijn
250 g,
▢
3
takjes
peterselie
zakje á 30 g,
▢
500
g
ongepaneerde kalfsschnitzels
▢
Zout
▢
versgemalen peper,
▢
40
g
boter of margarine
▢
3
eetlepel(s)
cognac of vieux
slijter,
▢
2
eetlepel(s)
bloem
▢
1 ½
dl
droge witte wijn
▢
¼
liter
slagroom
Instructies
VOORBEREIDEN:
Sjalotjes pellen en snipperen.
Champignons schoonvegen met keukenpapier.
Grote exemplaren in vieren snijden, kleine halveren. In kopje peterselie fijnknippen.
Vlees in smalle reepjes snijden.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Vlees bestrooien met zout en peper.
In hapjespan 1 eetlepel boter verhitten.
Sjalot en champignons ca. 4 minuten bakken.
Uit pan op bord scheppen.
Rest van boter verhitten.
Vlees in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
Cognac toevoegen.
Pan van vuur nemen en cognac aansteken (= flamberen.
Als u de cognac aansteekt moet u de afzuigkap uitzetten, anders loopt u het risico dat het filter in de afzuigkap vlam vat!!).
Als vuur gedoofd is bloem over vlees strooien en door elkaar scheppen.
Sjalot, champignons, wijn en slagroom toevoegen.
Mengsel al roerend aan de kook brengen en nog ca. 3 minuten zachtjes laten stoven.
Op smaak brengen met zout en peper.
Peterselie erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met rösti en sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees