Gestoofd konijn met tomatenjus
AllerHande oktober 2001
Ingrediënten
- ½ konijn ca. 1 kg
- 4 trostomaten
- 6 tenen knoflook
- 25 g roomboter
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- versgemalen peper
- 1 dl medium dry sherry
- 1 pot wildfond 380 ml
- 4 takjes tijm
Instructies
- Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
- In vieren snijden, binnenste in zeef scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- Boven kom vocht uit binnenste van tomaten wrijven.
- Met platte kant van mes tenen knoflook pletten.
- In grote braadpan boter en olijfolie verhitten.
- Konijn bestrooien met zout en peper en rondom bruin bakken.
- Op bord leggen.
- In bakvet tenen knoflook even aanfruiten.
- Helft van tomaatblokjes even meebakken.
- Sherry en tomatenvocht toevoegen en ca. 3 minuten laten inkoken.
- Wildfond en tijm toevoegen en aan de kook brengen.
- Konijn in jus leggen en met deksel schuin op pan in ca. 1½ uur heel zachtjes gaar stoven.
- Schaal en vier borden voorverwarmen.
- Konijn in schaal leggen en (in warme oven van 100 °C of onder aluminiumfolie) warm houden.
- Op hoog vuur jus tot helft inkoken.
- Jus boven andere pan zeven, rest van tomaatblokjes erdoor roeren.
- Konijn over warme borden verdelen en jus erover scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pasta of aardappelpuree en sperziebonen.