Gestoofd rundvlees met bamboespruiten
AllerHande augustus 2002
Ingrediënten
- 100 g shii-takes paddestoelen
- 150 g peultjes
- 1 teentje knoflook
- 2 bosuitjes
- 1 blikje bamboescheuten 230 g
- 1 zakje koriander verse 15 g
- 400 g biefstuk
- 5 eetlepel(s) olie
- 1 eetlepel(s) Thaise vissaus
- 1 eetlepel(s) chilisaus
- 1 eetlepel(s) vloeibare bouillon
- 1 eetlepel(s) maïzena
Instructies
- Shii-takes schoonwrijven met keukenpapier en in plakken snijden.
- Peultjes afhalen en diagonaal doormidden snijden.
- Knoflook pellen en fijnhakken.
- Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken snijden.
- Bamboe laten uitlekken.
- Blaadjes van koriander plukken.
- Biefstuk in dunne plakken snijden, plakken halveren.
- In koekenpan of wok olie verhitten.
- Biefstuk in ca. 2 minuten rondom dichtschroeien.
- Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
- In bakvet knoflook en bosuitjes fruiten.
- Eventueel nog 1 lepel olie toevoegen.
- Shii-takes, peultjes en bamboe toevoegen en 2 minuten al omscheppend bakken.
- Vissaus, chilisaus, bouillon en 2 dl kokend water erbij schenken.
- Maïzena losroeren met eetlepel water.
- Maïzenapapje en plakjes biefstuk door groenten scheppen en het geheel nog 2 minuten doorwarmen om de saus te laten binden.
- Royaal bestrooien met koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met eiermie of witte rijst.