Snijd de ui in ringen en snipper de knoflook.
Snijd de overige groenten in repen.
Verhit de olie en boter in een braadpan en fruit ui, de knoflook en de rest van de groente hierin 5 minuten.
Schep ze uit de pan en zet het vuur hoog.
Houd de groenten warm.
Braad de sukadelappen in het braadvocht rondom bruin.
Doe de groenten er weer bij en giet de verwarmde wijn en de bouillon erbij.
Voeg de tomatenpuree, de sinaasappelschil, het kruidenbuiltje, het sinaasappelsap en tabasco toe.
Breng op smaak met zout en peper en leg het deksel op de pan.
Zet het vlees minstens 1 uur in een oven van 160°c.
Doe er dan de pruimen bij en zet de pan weer 1 uur in de oven.
Bind de saus met allesbinder.
Kook de snelkookrijst 8 minuten in kokend water en wat zout.
Doe het vuur uit en giet de rijst af.
Laat de rijst met het deksel op de pan nog 15 minuten staan.
Verwijder de sinaasappelschil en het kruidenbuiltje en schep de stoofpot over in een schaal.
Bestrooi met gehakte peterselie.