Gestoomde kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 2 eetlepels zout
  • 2 eetlepels saké of droge sherry
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 4 bladeren Chinese kool
  • 1 stukje daikonwortel
  • 1 kleine rode paprika

Instructies

  • Vermeng de saké en de sojasaus, giet dit mengsel over de kip en wrijf het er
  • goed in.
  • Doe de kip vervolgens in een stoompan of in een schotel op een rooster
  • boven kokend water, leg het deksel erop en stoom de kip 15 minuten op een
  • matig vuur.
  • Snijd het vlees in 1-1/4 cm dunne reepjes.
  • Haal intussen met een appelboor een stuk uit de daikonradijs.
  • Druk de paprika in het gat en rasp ze samen fijn.
  • Leg de koolbladeren op een bord en schik het kippenvlees erop.
  • Garneer dit met hoopjes geraspte daikonradijs.
  • Reduceer het kookvocht van de kip door het in een sauspan op hoog vuur
  • snel te laten inkoken.
  • Geef het er als saus bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Japan