Gestoomde vis met mosterdsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen
  • 2 visbouillontabletten
  • 2 schaaltjes roodbaars (a ca. 225 gram)
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 3 eetlepels mosterd (potje a 215 gram)
  • 1 beker crême fraiche (200 ml)

Instructies

  • Bospeen schrappen, wassen en halveren. 
  • In pan 1 liter water aan de kook brengen en 1 bouillontablet oplossen. 
  • Roodbaars in stukken verdelen. 
  • Roodbaars, bospeen en aardappelpartjes in stoommandje of vergiet leggen. 
  • Boven kokend water bospeen, aardappel en vis in 15 miunuten afgedekt gaarstomen. 
  • Intussen in steelpan boter laten smelten. 
  • Bloem door boter roeren tot compacte massa ontstaat. 
  • Deze massa oplossen in 300 ml water en aan de kook brengen. 
  • Goed roeren tot gladde saus ontstaat. 
  • Tweede bouillontablet, mosterd en crème fraîche door saus roeren. 
  • Saus op smaak brengen met zout en peper. 
  • Vis, aardappeltjes en bospeen over vier borden verdelen. 
  • Saus er half over schenken.

Wijnadvies: Otoñal Rioja blanco

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Vis