Snijd het stokbrood in, alsof het in stukken gesneden wordt.
Zout voor de eerste vulling de boter en besmeer de ingesneden kanten hiermee.
Steek in iedere insnede een plakje kaas en een plakje ham en strijk de mosterd hierover uit.
Snijd voor de tweede vulling de bacon in blokjes en roer die samen met de peperkorrels en de gehakte knoflook door de kruidenkaas.
Bestrijk de ingesneden kanten hiermee.
Leg de stokbroden, gewikkeld in aluminiumfolie, 20 minuten op de barbecue.
Maak de bladeren van de maïskolven voorzichtig los, verwijder de 'haren', smeer de maïs met boter in en bestrooi met de geraspte kaas.
Vouw de bladeren dan weer om de maïskolven.
Wikkel de kolven in aluminiumfolie en rooster ze 15-20 minuten op de barbecue.
Keer ze van tijd tot tijd.
Breng voor de barbecuesaus de tomatenketchup op smaak met de suiker, de mosterd, de olijfolie, het citroensap, de groene peper, zout en peper.
Serveer de gevulde stokbroden met de maïskolven en de barbecuesaus.