Gevulde broodjes met aardappel en kaas

Gevulde broodjes met aardappel en kaas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Deeg:

  • 250 g bloem
  • 125 g smida fijne
  • zout
  • 1 suiker
  • 1 thl boter
  • 4 g instant gist
  • water en melk om te knedenmag ook alleen water zijn.

Vulling:

  • 500 g aardappels ongeschild gewogen
  • 80 g jong belegen kaas geraspt
  • ½ bos(jes) koriander fijn gesneden
  • zout
  • 1 thl peper
  • 1 thl komijn
  • 1 thl paprika poeder
  • 2 uien fijn gesneden
  • ½ theeglas olijfolie
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Maak het deeg , goed kneden maak er dan balletjes van ter grootte van een manderijn,vet ze een beetje in met olie.
  • Kook de aardappels en stamp ze fijn.
  • Bak de uien in olijfolie,voeg daarna zout,komijn, peper ,paprika poeder, gestampte aardappels,koriander en dan de kaas.
  • Pak een balletje deeg en sla die plat op een met olie ingevette werkplaats.
  • Doe er dan wat vulling in ,voeg de randjes samen en druk het deeg goed tegen elkaar, de balletjes in een draaiende beweging dichtvouwen.
  • Verhit een koekenpan met dikke bodem of pizza pan pak het eerste balletje en sla die plat doe een paar druppels olie in de pan en bak zo alle broodjes af.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als je wil kan je bij de vulling wat sambal doen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Groenten / Kaas
Land van herkomst Marokko