Gevulde champignons met koffiegehakt
Ingrediënten
Instructies
- Borstel of wrijf de champignons schoon met een stuk keukenpapier, verwijder de stelen en snijd deze klein.
- Beboter een niet te hoge ovenschaal.
- Maak de prei schoon en snijd hem in heel dunne ringen.
- Pel eventueel het teentje knoflook en hak het fijn.
- Bak het gehakt in een pan rul en voeg de prei, knoflook en champignonstelen toe.
- Voeg (van het vuur af) de eidooier, de koffie, het paneermeel, zout, peper en het kerriepoeder toe en meng alles goed tot een stevige massa.
- Zet de champignonhoeden naast elkaar in de beboterde ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel.
- Verdeel er de boter in hele kleine klontjes over en zet de schaal 30-40 minuten in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven.
- Garneer met verse peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een sneetje stokbrood of warme toast.