Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde champignons met koffiegehakt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
grote
reuzechampignons
▢
boter
voor het invetten
▢
1
prei
allen het wit
▢
1
teentje
knoflook)
▢
250
gram
mager rundergehakt
▢
1
ei
▢
4
eetlepels
sterk gezette koffie
▢
5
eetlepels
paneermeel
▢
Zout
▢
peper
▢
2
theelepels
kerriepoeder
▢
25
gram
boter
▢
peterselie
Instructies
Borstel of wrijf de champignons schoon met een stuk keukenpapier, verwijder de stelen en snijd deze klein.
Beboter een niet te hoge ovenschaal.
Maak de prei schoon en snijd hem in heel dunne ringen.
Pel eventueel het teentje knoflook en hak het fijn.
Bak het gehakt in een pan rul en voeg de prei, knoflook en champignonstelen toe.
Voeg (van het vuur af) de eidooier, de koffie, het paneermeel, zout, peper en het kerriepoeder toe en meng alles goed tot een stevige massa.
Zet de champignonhoeden naast elkaar in de beboterde ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel.
Verdeel er de boter in hele kleine klontjes over en zet de schaal 30-40 minuten in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven.
Garneer met verse peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een sneetje stokbrood of warme toast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Vlees