Gevulde courgette, zoete

Porties: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 200 gram basmati rijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kruidnagelen
  • 5 versgemalen zwarte peper
  • ½ kaneelstokje
  • 3 kardemompeulen
  • centimeter verse gember
  • 5 draadjes saffraan
  • 6 gedroogde abrikozen 1 nacht in water geweekt
  • amandelschaafsel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe alle specerijen (kruidnagelen, peperkorrels, kaneel, kardemom, gember) in een thee-ei en voeg dit toe aan de te koken rijst.
  • Snipper de ui, plet de knoflook en snijd de abrikozen fijn.
  • Voeg al deze ingrediënten toe aan de rijst.
  • Hol de courgettes ondertussen uit en bestrooi ze met zout.
  • Laat tien minuten staan.
  • Dep de courgettes vervolgens droog en vul ze met de rijst.
  • Bestrooi met fijngesneden amandelschaafsel.
  • Vet een braadslee in en leg de gevulde courgettes erin.
  • Laat in tien minuten mooi bruin kleuren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst
Land van herkomst Fusion
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch