Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ¾ kop Duru fine fijne bulgur
- 1 grote Ui
- Rundergehakt
- 1 eetlepel(s) Gedroogd basilicum
- 2 tl Rode pepervlokken
- 2 tl Zout
- ½ kop Water
- 6 medium Courgettes
- 1 kop Yoghurt
- 5 teentjes Knoflook
- 5 eetlepel(s) Boter
Instructies
- Pel de ui en hak hem zeer fijn.
- Doe de uisnippers in een schaal, voeg het gehakt, de bulgur, basilicum, 1 tl pepervlokken, 1 tl zout en 1/2 kop water toe en kneed het tot een egaal geheel.
- Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en snijd ze in 3cm dikke stukken en verwijder de kem met de pitjes.
- Verdeel de vulling over de courgettes en zet ze naast elkaar in een brede pan.
- Voeg een kop water toe en leg een omgekeerd bord over de courgettes.
- Laat in ongeveer een uur gaar worden.
- Maak intussen de saus door de knoflook uit te persen boven de yoghurt en roer om met een tl zout
- Verwarm de boter een laat de resterende pepervlokken daarin even bruisen.
- Giet de yoghurt over de gevulde courgettes en besprenkel met de peperboter.