Gevulde Courgettes

Gevulde Courgettes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¾ kop Duru fine fijne bulgur
  • 1 grote Ui
  • Rundergehakt
  • 1 eetlepel(s) Gedroogd basilicum
  • 2 tl Rode pepervlokken
  • 2 tl Zout
  • ½ kop Water
  • 6 medium Courgettes
  • 1 kop Yoghurt
  • 5 teentjes Knoflook
  • 5 eetlepel(s) Boter

Instructies

  • Pel de ui en hak hem zeer fijn.
  • Doe de uisnippers in een schaal, voeg het gehakt, de bulgur, basilicum, 1 tl pepervlokken, 1 tl zout en 1/2 kop water toe en kneed het tot een egaal geheel.
  • Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en snijd ze in 3cm dikke stukken en verwijder de kem met de pitjes.
  • Verdeel de vulling over de courgettes en zet ze naast elkaar in een brede pan.
  • Voeg een kop water toe en leg een omgekeerd bord over de courgettes.
  • Laat in ongeveer een uur gaar worden.
  • Maak intussen de saus door de knoflook uit te persen boven de yoghurt en roer om met een tl zout
  • Verwarm de boter een laat de resterende pepervlokken daarin even bruisen.
  • Giet de yoghurt over de gevulde courgettes en besprenkel met de peperboter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rijst
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch