Gevulde karper met venkelsaus

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 panklare karper van ruim 1 kg
  • 400 gram aardappels
  • 100 gram Parmaham
  • 1 eetlepel venkelzaadjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 Ansjovis filets
  • 1 citroen
  • 8 salieblaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°c.
  • Was de door uw vishandelaar schoongemaakte karper van binnen en van buiten zorgvuldig onder de koude kraan.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren
  • Hak de ham, de venkelzaadjes, de rozemarijnnaaldjes van één takje en de
  • ansjovisfilets fijn en vul de karper hiermee.
  • Leg de vis in een ovenvaste schaal en leg er plakjes citroen en het tweede takje rozemarijn op.
  • Schik de aardappelen rond de vis en bestrooi het geheel met de salieblaadjes.
  • Zet de schaal in de oven en laat het gerecht in 45 minuten gaar worden.
  • Meng de olie met het citroensap en besprenkel de vis hier van tijd tot tijd mee.
  • Bestrooi de karper en de aardappelen voor het serveren met zout
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Italië