Gewokte pinda nasi met koriander

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 75 g gezouten pinda’s
  • 4 eieren
  • 1 theelepel Conimex Kerrie Djawa
  • Wok Olie
  • 600 g Chinese wokgroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Hak de pinda’s grof.
  • Klop de eieren met de kerrie en eventueel wat zout los in een kommetje.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
  • Voeg de boemboe en ½ dl water toe.
  • Goed mengen.
  • Schep de rijst, de helft van de pinda’s en de helft van de koriander erdoor, warm goed door.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin een omelet.
  • Laat de omelet uit de pan glijden, rol deze op en snijd in plakjes.
  • Schep de pinda-nasi op de borden, verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met de rest van de pinda’s en de koriander.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch