Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kg meel
- 1200 ml olie, kan iets meer of minder zijn hangt af van de meelsoort
- 400 gram poedersuiker
- 3 zakjes bakpoeder (24 gram)
- 200 gram sesemzaadjes
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel(s) smen (ranzige boter) kan ook zonder
- 350 gram boter
Instructies
- Je mengt de meel, kaneel, smen,poedersuiker, sesamzaad, 1zakje bakpoeder en de boter en doet er steeds een beetje olie bij tot dat je er een balletje van kan vormen, het deeg moet niet al te slap zijn
- Je laat het afgedekt een nachtje staan.
- Doe de andere 2 zakjes bakpoeder erbij en kneed goed door.
- Maak er balletjes van en bak ze in de voor verwarmde oven,
- Als ze opengebarsten zijn laat je ze verder bakken in het midden van de oven.