Gierststoofpotje met komijnekaas
Ingrediënten
- 200 gram gierst
- 4 ui
- 1 grote prei
- boter of olie
- 2 blik tomaat
- 200 gram komijnekaas
- poeder voor preisoep
- peterselie tijm
- zout peper
- koffieroom
Instructies
- Snipper de uien en de prei en snijd de kaas in kleine blokjes.
- Doe enkele eetlepels olie of boter in een grote pan (met deksel).
- Voeg de uisnippers hieraan toe en laat ze glazig worden.
- Voeg dan de gepelde tomaten met het vocht en de tijm toe.
- Roer om en laat het geheel op zacht vuur 5 minuten sudderen.
- Voeg de gierst toe, roer om en laat 20 minuten stoven.
- Voorkom aanbakken; voeg eventueel wat water toe.
- Meng intussen het preisoeppoeder met een grote kop heet water.
- Vermeng de preiringen met de gierstmassa en voeg het opgeloste preisoeppoeder toe.
- Breng het aan de kook en laat op zeer zacht vuur nog 10 minuten doorkoken.
- Roer er nu de kaas en de peterselie door en voeg tenslotte een scheutje room toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse salade.