Gigot d'agneau à la Grècque

lamsbout op z'n Grieks
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 lamsbout
  • 1 ui
  • 200 g rijst
  • 2 tomaten
  • 3 eetlepels erwtjes
  • 1 rode paprika
  • 1 krop sla
  • 75 g boter
  • 1 dl bouillon
  • olie
  • 1 bosje sterkers
  • zout
  • peper

Instructies

  • Ontbeen de bout zonder ze open te snijden.
  • Maak de tomaten concassée.
  • Snij de parika doormidden, haal de pitjes weg en snij ze in brunoise.
  • Was de sla en snij ze in juliënne.
  • Verhit de boter in een pan, voeg de ui toe en laat deze even met het deksel op de pan smoren.
  • Voeg de parika toe en meng het goed.
  • Voeg dan de tomaat toe en de sla, roer alles goed door elkaar en laat het zachtjes onder roeren koken totdat alle vocht verdampt is.
  • Laat het mengsel dan afkoelen.
  • Kook de rijst niet helemaal gaar.
  • Laat hem afkoelen.
  • Meng hem met het afgekoelde groentenmengsel en roer er ook de erwtjes door.
  • Vul de bout met de rijstvulling.
  • Naai hem dicht.
  • Geef er zout en peper over en leg hem in een ovenvaste schaal.
  • Strijk hem in met olie en zet hem een uur in een oven van 210 C.
  • Arroseer hem vaak met zijn braadvocht.
  • Was de sterkers.
  • Als de lamsbout klaar is, leg hem dan op een voorverwarmde schaal en houd hem warm.
  • Haal het vet uit de braadjus en deglaceer met bouillon.
  • Schraap op hoog vuur alle aanbaksels los.
  • Passeer de jus en doe ze in een sauskom.
  • Garneer de schaal met sterkers en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Griekenland