Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Ontbeen de bout zonder ze open te snijden.
- Maak de tomaten concassée.
- Snij de parika doormidden, haal de pitjes weg en snij ze in brunoise.
- Was de sla en snij ze in juliënne.
- Verhit de boter in een pan, voeg de ui toe en laat deze even met het deksel op de pan smoren.
- Voeg de parika toe en meng het goed.
- Voeg dan de tomaat toe en de sla, roer alles goed door elkaar en laat het zachtjes onder roeren koken totdat alle vocht verdampt is.
- Laat het mengsel dan afkoelen.
- Kook de rijst niet helemaal gaar.
- Laat hem afkoelen.
- Meng hem met het afgekoelde groentenmengsel en roer er ook de erwtjes door.
- Vul de bout met de rijstvulling.
- Naai hem dicht.
- Geef er zout en peper over en leg hem in een ovenvaste schaal.
- Strijk hem in met olie en zet hem een uur in een oven van 210 C.
- Arroseer hem vaak met zijn braadvocht.
- Was de sterkers.
- Als de lamsbout klaar is, leg hem dan op een voorverwarmde schaal en houd hem warm.
- Haal het vet uit de braadjus en deglaceer met bouillon.
- Schraap op hoog vuur alle aanbaksels los.
- Passeer de jus en doe ze in een sauskom.
- Garneer de schaal met sterkers en serveer.