Gigue de chevreuil à la Beaujeu

reebout Beaujeu
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 reebout
  • 2 uien
  • 200 g lardeerspek
  • 1 sjalot
  • 1 dl olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 dl wijnazijn
  • tijm
  • laurier
  • 3 dl pepersaus
  • kastanjepuree

Instructies

  • Schil de uien en sjalot en snij ze in fijne ringen.
  • Doe ze in een grote diepe schaal.
  • Geef er wat tijm en laurier bij, wat zout, de wijnazijn en de olijfolie.
  • Steek het lardeerspek in de bout en laat deze, onder vaker omdraaien 48 uur marineren in de schaal.
  • Laat hem dan uitlekken en zet hem op het draaispit.
  • Geef er peper en zout over en rooster hem onder de grill gedurende 20 minuten per 500 g.
  • We arrosren hem vaak met de marinade.
  • Serveer de reebout met pepersaus en kastanjepuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Frankrijk