Gigue de chevreuil sauce Diane

reebout met Dianasaus
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 reebout
  • 3 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 1 bouquet garni
  • 3 dl olie
  • 1 l rode wijn
  • 75 g bloem
  • 2 dl wijnazijn
  • 2 dl slagroom
  • enkele reebotten

Instructies

  • Twee dagen voor het serveren maken we de marinade.
  • Schil uien, wortels en knoflook.
  • Snij wortels en ui in grove brunoise.
  • Leg de botten op de bodem van een pan, leg er de bout op, voeg de groenten toe en geef er de wijn over en 1 dl olie.
  • Voeg er nog het bouquet garni bij en laat het 48 uur marineren.
  • Laat dan de bout uitlekken, passeer de rest van de marinade.
  • Verhit een dl olie in een pan en sauteer hierin de botten en de groenten mooi bruin.
  • Geef er de bloem over, meng deze er goed door en laat de bloem bruin worden.
  • Geef er dan de azijn bij en laat deze voor de helft inkoken.
  • Voeg nu het vocht van de marinade toe, zout en peper en laat zachtjes een uur koken op klein vuur.
  • Doe de bout in een ovenvaste schaal, geef er zout en peper over, en de rest van de olie en zet hem in een oven van 200 C.
  • Laat hem daar 15 minuten per 500 g, keer hem af en toe om en arroseer hem vaak.
  • Passeer de saus, reduceer ze tot 2/3 onder vaker afschuimen, voeg de slagroom toe,
  • controleer de smaak en laat zachtjes koken totdat de bout klaar is.
  • Leg de bout op een voorverwarmde schaal, geef er wat saus over en serveer de rest van de saus in een sauskom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Frankrijk