Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 reebout
- 3 uien
- 5 teentjes knoflook
- 2 wortels
- 1 bouquet garni
- 3 dl olie
- 1 l rode wijn
- 75 g bloem
- 2 dl wijnazijn
- 2 dl slagroom
- enkele reebotten
Instructies
- Twee dagen voor het serveren maken we de marinade.
- Schil uien, wortels en knoflook.
- Snij wortels en ui in grove brunoise.
- Leg de botten op de bodem van een pan, leg er de bout op, voeg de groenten toe en geef er de wijn over en 1 dl olie.
- Voeg er nog het bouquet garni bij en laat het 48 uur marineren.
- Laat dan de bout uitlekken, passeer de rest van de marinade.
- Verhit een dl olie in een pan en sauteer hierin de botten en de groenten mooi bruin.
- Geef er de bloem over, meng deze er goed door en laat de bloem bruin worden.
- Geef er dan de azijn bij en laat deze voor de helft inkoken.
- Voeg nu het vocht van de marinade toe, zout en peper en laat zachtjes een uur koken op klein vuur.
- Doe de bout in een ovenvaste schaal, geef er zout en peper over, en de rest van de olie en zet hem in een oven van 200 C.
- Laat hem daar 15 minuten per 500 g, keer hem af en toe om en arroseer hem vaak.
- Passeer de saus, reduceer ze tot 2/3 onder vaker afschuimen, voeg de slagroom toe,
- controleer de smaak en laat zachtjes koken totdat de bout klaar is.
- Leg de bout op een voorverwarmde schaal, geef er wat saus over en serveer de rest van de saus in een sauskom.