Glooay tord

Gebakken banaan met dikke kokos-toffee
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 bananen rijpe maar stevige in de lengte in vieren gesneden
  • 2 eetlepel(s) boter of margarine
  • 2 eetlepel(s) palmsuiker opgelost in 4-5 el kokend water
  • 4 eetlepel(s) kokosmelk dikke
  • 2 tl limoensap
  • 2 bollen vanille-ijs

Instructies

  • Doe de boter in de wok en laat deze op een laag vuur smelten en leg er de stukken banaan naast elkaar in.
  • Draai de banaan elke 15 sec om totdat ze goudbruin zijn.
  • Doe de palmsuiker erbij en schep voorzichtig om en draai het vuur op tot matig.
  • Giet nu de dikke kokosmelk en het limoensap erbij.
  • Zwenk de wok rond zodat de saus kan indikken tot een toffe achtige massa.
  • Serveer heet met een bolletje ijs erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Thailand