Glooay tord
Gebakken banaan met dikke kokos-toffee
Equipment
Ingrediënten
- 3 bananen rijpe maar stevige in de lengte in vieren gesneden
- 2 eetlepel(s) boter of margarine
- 2 eetlepel(s) palmsuiker opgelost in 4-5 el kokend water
- 4 eetlepel(s) kokosmelk dikke
- 2 tl limoensap
- 2 bollen vanille-ijs
Instructies
- Doe de boter in de wok en laat deze op een laag vuur smelten en leg er de stukken banaan naast elkaar in.
- Draai de banaan elke 15 sec om totdat ze goudbruin zijn.
- Doe de palmsuiker erbij en schep voorzichtig om en draai het vuur op tot matig.
- Giet nu de dikke kokosmelk en het limoensap erbij.
- Zwenk de wok rond zodat de saus kan indikken tot een toffe achtige massa.
- Serveer heet met een bolletje ijs erop.