Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Glooay tord
Gebakken banaan met dikke kokos-toffee
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
3
bananen
rijpe maar stevige in de lengte in vieren gesneden
▢
2
eetlepel(s)
boter
of margarine
▢
2
eetlepel(s)
palmsuiker
opgelost in 4-5 el kokend water
▢
4
eetlepel(s)
kokosmelk
dikke
▢
2
tl
limoensap
▢
2
bollen
vanille-ijs
Instructies
Doe de boter in de wok en laat deze op een laag vuur smelten en leg er de stukken banaan naast elkaar in.
Draai de banaan elke 15 sec om totdat ze goudbruin zijn.
Doe de palmsuiker erbij en schep voorzichtig om en draai het vuur op tot matig.
Giet nu de dikke kokosmelk en het limoensap erbij.
Zwenk de wok rond zodat de saus kan indikken tot een toffe achtige massa.
Serveer heet met een bolletje ijs erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Thailand