Glühwein
Ingrediënten
- 1 citroen onbehandeld
- 1 sinaasappel onbehandeld
- 1 fles 75 cl rode wijn (een zachte en vooral goedkope Cotes Du Rhône volstaat)
- 250 ml water
- 75 gram suiker
- 2 kaneelstokjes
- 10 kruidnagels
- 1 klein glaasje Cognac of Brandy naar smaak en hoeveelheid
- honing indien mogelijk acacia honing met een beetje vanille
Instructies
- Snij de citroen en de sinaasappel in kleine schijfjes.
- Doe de fruitschijfjes in een diepe pan met de wijn, het water, de kruidnagels, de kaneelstokjes en de suiker. Verwarm zachtjes tot het kookt.
- Doe de pan van het vuur en laat alles 10 minuten trekken.
- Voeg dan de Cognac of Brandy toe en laat nog 5 minuten verder trekken.
- Giet alles zachtjes door een fijne zeef en serveer de Glühwein in kopjes of glazen met een teelepel honing