Gnocchi di patate, Bistecca alla Pizzaiola
Aardappelkoekjes uit de oven en biefstuk met pizzakruiden
Ingrediënten
- 500 gram spinazie
- 500 gram aardappels bloemige
- 2 eieren
- 50 gram cottage cheese
- zout
- 225 gram bloem
- 100 gram geraspte kaas
- 200 gram verse geitekaas of feta
- 4 eetlepels pestosaus
- 8 dunne entrecôtes van 60-75 gr per stuk
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 blik tomaatstukjes
- peterselie
- peper
- nootmuskaat
Instructies
- Laat de gare spinazie uitlekken, druk ze uit en hak ze fijn.
- Kook de aardappelen gaar, stamp ze tot een puree en wrijf die door een zeef.
- Meng er de spinazie, de helft van de bloem, de eieren, de cottage cheese en wat zout, peper en nootmuskaat door.
- Meng er in delen de rest van de bloem door tot een kneedbaar geheel.
- Vorm dit tot een rol, snijd die in 1 cm dikke plakken en kook die per 5 tegelijk 3 minuten in gezouten water.
- Schik ze dakpansgewijs in rijen in een ovenschaal.
- Vermeng de verse kaas met de pestosaus en de helft van de geraspte kaas,
- lepel dit mengsel over de gnocchi, verdeel er de rest van de kaas over en bak ze bij 175°C 45 minuten.
- Bak de entrecôtes in olijfolie aan beide kanten 1 minuut.
- Knijp er de knoflook boven uit en strooi er zout en peper over.
- Voeg de uitgelekte tomaatstukjes toe en laat nog 3 minuten stoven.
- Serveer de peterselie erbij.