Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gnocchi di patate, Bistecca alla Pizzaiola
Aardappelkoekjes uit de oven en biefstuk met pizzakruiden
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
spinazie
▢
500
gram
aardappels
bloemige
▢
2
eieren
▢
50
gram
cottage cheese
▢
zout
▢
225
gram
bloem
▢
100
gram
geraspte kaas
▢
200
gram
verse geitekaas
of feta
▢
4
eetlepels
pestosaus
▢
8
dunne
entrecôtes
van 60-75 gr per stuk
▢
2-3
teentjes
knoflook
▢
1
blik
tomaatstukjes
▢
peterselie
▢
peper
▢
nootmuskaat
Instructies
Laat de gare spinazie uitlekken, druk ze uit en hak ze fijn.
Kook de aardappelen gaar, stamp ze tot een puree en wrijf die door een zeef.
Meng er de spinazie, de helft van de bloem, de eieren, de cottage cheese en wat zout, peper en nootmuskaat door.
Meng er in delen de rest van de bloem door tot een kneedbaar geheel.
Vorm dit tot een rol, snijd die in 1 cm dikke plakken en kook die per 5 tegelijk 3 minuten in gezouten water.
Schik ze dakpansgewijs in rijen in een ovenschaal.
Vermeng de verse kaas met de pestosaus en de helft van de geraspte kaas,
lepel dit mengsel over de gnocchi, verdeel er de rest van de kaas over en bak ze bij 175°C 45 minuten.
Bak de entrecôtes in olijfolie aan beide kanten 1 minuut.
Knijp er de knoflook boven uit en strooi er zout en peper over.
Voeg de uitgelekte tomaatstukjes toe en laat nog 3 minuten stoven.
Serveer de peterselie erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië