Gnocchi di patate, Bistecca alla Pizzaiola

Gnocchi di patate, Bistecca alla Pizzaiola

Aardappelkoekjes uit de oven en biefstuk met pizzakruiden
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram spinazie
  • 500 gram aardappels bloemige
  • 2 eieren
  • 50 gram cottage cheese
  • zout
  • 225 gram bloem
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 gram verse geitekaas of feta
  • 4 eetlepels pestosaus
  • 8 dunne entrecôtes van 60-75 gr per stuk
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 blik tomaatstukjes
  • peterselie
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Laat de gare spinazie uitlekken, druk ze uit en hak ze fijn.
  • Kook de aardappelen gaar, stamp ze tot een puree en wrijf die door een zeef.
  • Meng er de spinazie, de helft van de bloem, de eieren, de cottage cheese en wat zout, peper en nootmuskaat door.
  • Meng er in delen de rest van de bloem door tot een kneedbaar geheel.
  • Vorm dit tot een rol, snijd die in 1 cm dikke plakken en kook die per 5 tegelijk 3 minuten in gezouten water.
  • Schik ze dakpansgewijs in rijen in een ovenschaal.
  • Vermeng de verse kaas met de pestosaus en de helft van de geraspte kaas,
  • lepel dit mengsel over de gnocchi, verdeel er de rest van de kaas over en bak ze bij 175°C 45 minuten.
  • Bak de entrecôtes in olijfolie aan beide kanten 1 minuut.
  • Knijp er de knoflook boven uit en strooi er zout en peper over.
  • Voeg de uitgelekte tomaatstukjes toe en laat nog 3 minuten stoven.
  • Serveer de peterselie erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Italië