Gnocchi met kalfsoester
AllerHande september 2002
Ingrediënten
- 50 g roomboter
- takjes salie uit zakje Italiaanse-kruidenmix à 20 g)
- 500 g gnocchi di patate
- 150 g snijbonen panklare
- 2 kalfsoesters
Instructies
- In grote pan water met zout aan de kook brengen.
- Van boter 1 eetlepel achterhouden, rest in steelpan op laag vuur laten smelten.
- Steeltjes van salie verwijderen, blad in reepjes snijden en door gesmolten boter mengen.
- Gnocchi in pan kokend water laten glijden, snijboontjes toevoegen en water opnieuw aan de kook brengen.
- Gnocchi in ca. 5 minuten gaar kokengnocchi komen dan bovendrijven).
- Afgieten en warmhouden.
- Intussen in ruime koekenpan 1 eetlepel boter verhitten, kalfsoesters in ca. 7 minuten aan beide zijden bruin en van binnen rosé bakken.
- Gnocchi en snijbonen over twee borden verdelen, kalfsoester ernaast leggen.
- Warme salieboter erover schenken en bestrooien met versgemalen zwarte peper.