Gnocchi met kalfsoester

AllerHande september 2002
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g roomboter
  • takjes salie uit zakje Italiaanse-kruidenmix à 20 g)
  • 500 g gnocchi di patate
  • 150 g snijbonen panklare
  • 2 kalfsoesters

Instructies

  • In grote pan water met zout aan de kook brengen.
  • Van boter 1 eetlepel achterhouden, rest in steelpan op laag vuur laten smelten.
  • Steeltjes van salie verwijderen, blad in reepjes snijden en door gesmolten boter mengen.
  • Gnocchi in pan kokend water laten glijden, snijboontjes toevoegen en water opnieuw aan de kook brengen.
  • Gnocchi in ca. 5 minuten gaar kokengnocchi komen dan bovendrijven).
  • Afgieten en warmhouden.
  • Intussen in ruime koekenpan 1 eetlepel boter verhitten, kalfsoesters in ca. 7 minuten aan beide zijden bruin en van binnen rosé bakken.
  • Gnocchi en snijbonen over twee borden verdelen, kalfsoester ernaast leggen.
  • Warme salieboter erover schenken en bestrooien met versgemalen zwarte peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Pasta / Vlees
Land van herkomst Italië