Goelai Padang 1

gestoofde vis uit Padang
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 schoongemaakte makrelen
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 2 grote gesnipperde uien
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel laos
  • 2 theelepel koenjit
  • 2 eetlepels asemwater
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 spriet sereh

Instructies

  • Spoel de vissen af en maak ze droog.
  • Snij de vissen in 5 tot 6 mootjes.
  • Wrijf ze in met het asemvocht waarin het zout is opgelost of met het citroensap.
  • Laat ze 15 min. liggen.
  • Fruit de uien tot ze goudgeel zien.
  • Voeg dan sambal, laos, koenjit, citroensap en fijngehakte basilicum toe.
  • Schep alles goed om en laat het afkoelen.
  • Wrijf dan dit mengsel tot een gladde pasta.
  • Doe de pasta in een wijde pan en voeg 3 à 4 dl kokend water toe.
  • Breng alles al roerend aan de kook.
  • Laat het dan 5 min. zachtjes doorkoken.
  • Voeg de sereh en zout naar smaak toe.
  • Leg de mootjes vis in het vocht.
  • Leg de deksel op de pan en laat alles 12 à 15 min. heel zachtjes sudderen.
  • Dien de vis op in het kookvocht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Indonesië