Green chili burritos

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • ovenschaal, ruime, ingevette

Ingrediënten

  • 500 gram mager varkensvlees in kleine blokjes (in 6 stukken)
  • 3 dl kippenbouillon
  • 3 gesnipperde groene pepers zonder zaadjes
  • 3 kleine gedroogde Spaanse pepertjes
  • 1 blik tomaatblokjes à 400 gr
  • 1 tl chilipoeder
  • ¼-1/2 tl gemalen komijn djintan
  • ½ tl oregano
  • 1 blik kidney beans à 450 gr, uitgelekt
  • 6 tortilla's
  • Voor erbij:
  • 125 gram geraspte oude kaas
  • ¼ fijngesneden krop ijsbergsla
  • 2 tomaten

Instructies

  • Laat het varkensvlees in de bouillon op zacht vuur in ca 15 minuten gaar worden.
  • Voeg de groene pepers, gedroogde pepertjes en tomaat toe.
  • Laat alles ca 20 minuten zacht doorkoken.
  • Roer dan de chilipoeder, komijn, oregano en kidney beans erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Vul de tortilla's met het vleesmengsel.
  • Schep op elke tortilla 1 el geraspte kaas.
  • Rol de tortilla's op en leg ze in de ovenschaal.
  • Bak de burritos in de oven ca 20 minuten.
  • Strooi er voor het serveren de rest van de kaas, de sla en tomaat over

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien ze direct op.
Ook lekker met zure room.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tortilla / Varkensvlees
Land van herkomst Mexico