Green chili burritos
Equipment
- ovenschaal, ruime, ingevette
Ingrediënten
- 500 gram mager varkensvlees in kleine blokjes (in 6 stukken)
- 3 dl kippenbouillon
- 3 gesnipperde groene pepers zonder zaadjes
- 3 kleine gedroogde Spaanse pepertjes
- 1 blik tomaatblokjes à 400 gr
- 1 tl chilipoeder
- ¼-1/2 tl gemalen komijn djintan
- ½ tl oregano
- 1 blik kidney beans à 450 gr, uitgelekt
- 6 tortilla's
- Voor erbij:
- 125 gram geraspte oude kaas
- ¼ fijngesneden krop ijsbergsla
- 2 tomaten
Instructies
- Laat het varkensvlees in de bouillon op zacht vuur in ca 15 minuten gaar worden.
- Voeg de groene pepers, gedroogde pepertjes en tomaat toe.
- Laat alles ca 20 minuten zacht doorkoken.
- Roer dan de chilipoeder, komijn, oregano en kidney beans erdoor.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Vul de tortilla's met het vleesmengsel.
- Schep op elke tortilla 1 el geraspte kaas.
- Rol de tortilla's op en leg ze in de ovenschaal.
- Bak de burritos in de oven ca 20 minuten.
- Strooi er voor het serveren de rest van de kaas, de sla en tomaat over
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien ze direct op.
Ook lekker met zure room.
Ook lekker met zure room.