Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Bestrooi de biefstukjes met zout en peper.
- Strooi er oregano over en wrijf het erin.
- Was de sinaasappel en haal er met de sambaltrekker de schil af.
- Hak die fijn.
- Laat ze in een pannetje met water 5 minuten koken en giet ze af.
- Snij de dikke plak ham in kleine brunoise.
- Maak de champignons schoon en ciseleer ze.
- Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
- Smelt 40 g boter in een pan en voeg er de biefstukjes en de sjalot bij.
- Laat de biefstukjes aan beide kanten bruin sauteren.
- Zet het vuur laag en de deksel op de pan en laat nog 30 minuten zachtjes smoren.
- Was wat peterselie en hak die fijn.
- Pers de sinaasappel en de halve citroen uit.
- Houd 10 g boter apart, smelt de rest in een pannetje en sauteer hier de champignons in.
- Maak van de apartgehouden boter en de bloem een beurre manié door ze te kneden.
- Haal de biefstukjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal.
- Deglaseer het braadvocht met sinaasappelsap, een beetje citroensap, de vermouth, en de sinaasappelschil, schraap goed over de bodem en breng de saus aan de kook.
- Voeg er dan de champignons bij, de ham en wat paprikapoeder.
- Bind de saus met de beurre manié.
- Laat zachtjes 5 minuten warmen.
- Schenk de saus over het vlees en strooi er peterselie over.