Griekse mini-pannekoekjes
Ingrediënten
Instructies
Dip:
- Rasp de geschilde komkommer en laat uitlekken.
- Roer de kruidenmix door de yoghurt, pers de knoflook erboven uit en roer de komkommer erdoor.
- Maak op smaak met peper en zout en voeg er wat gehakte munt aan toe.
Dip 2:
- Roer de zure room los met een scheutje melk, hak de zalmsnippers en de olijven fijn en roer die erdoor.
- Maak op smaak met peper en zout.
De pannekoekjes
- Zeef voor de mini-blini's de bloem met het boekweitmeel en het zout, maak in het midden een kuiltje en schenk hierin het ei.
- Verwarm de melk, los de gist erin op en schenk dit in het kuiltje.
- Roer er, vanuit het midden roerend, de rest van de melk en het bier in gedeelten bij zodat een glad beslag ontstaat.
- Laat dit afgedekt op een warme plaats een uurtje rijzen.
- Vet een bolbuisjes- of poffertjespan in, bak van het beslag poffertjes en laat die afkoelen.
- Geef er de sauzen apart bij.