Griekse mini-pannekoekjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • ½ zakje mix voor tzatziki
  • 1 bakje Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • munt
  • liter zure room
  • 75 gr zalm
  • olijven
  • peper
  • zout
  • 75 gr bloem
  • 50 gr boekweitmeel
  • mespunt zout
  • ½ ei
  • 1 dl melk
  • 5 gr verse gist bakker
  • 1 dl bier

Instructies

Dip:

  • Rasp de geschilde komkommer en laat uitlekken.
  • Roer de kruidenmix door de yoghurt, pers de knoflook erboven uit en roer de komkommer erdoor.
  • Maak op smaak met peper en zout en voeg er wat gehakte munt aan toe.

Dip 2:

  • Roer de zure room los met een scheutje melk, hak de zalmsnippers en de olijven fijn en roer die erdoor.
  • Maak op smaak met peper en zout.

De pannekoekjes

  • Zeef voor de mini-blini's de bloem met het boekweitmeel en het zout, maak in het midden een kuiltje en schenk hierin het ei.
  • Verwarm de melk, los de gist erin op en schenk dit in het kuiltje.
  • Roer er, vanuit het midden roerend, de rest van de melk en het bier in gedeelten bij zodat een glad beslag ontstaat.
  • Laat dit afgedekt op een warme plaats een uurtje rijzen.
  • Vet een bolbuisjes- of poffertjespan in, bak van het beslag poffertjes en laat die afkoelen.
  • Geef er de sauzen apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Griekenland