Groente uit de wok

Groente uit de wok

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine of 6 kleine Thaise aubergines
  • zout naar smaak
  • 1 eetlepel(s) olie géén olijfolie
  • 200 g peultjes in schuine repen
  • 2 sjalotjes in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel(s) geraspte gemberwortel
  • 2 rode chilipepers in ringen
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 75 g oesterzwammen grotchampignons of shiitakes, in reepjes
  • 1-2 eetlepel(s) vissaus nam pla
  • 6 lente-uitjes in ringetjes

Instructies

  • Aubergines in vieren snijden (Thaise aubergines heel laten) en in ruim kokend water met zout ca. 3 minuten koken. Aubergine laten uitlekken, iets laten afkoelen en in blokjes snijden.
  • Bamboescheuten in stukjes snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Aubergine en peultjes hierin ca. 3 minuten roerbakken.
  • Sjalot, knoflook, gember en chilipepers ca. 3 minuten meebakken.
  • Bamboescheuten en paddenstoelen toevoegen en nog ca. 4 minuten bakken.
  • Gerecht met vissaus op smaak brengen.
  • Voor serveren lente-uitjes erdoor scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken