Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 grote aubergine of 6 kleine Thaise aubergines
- zout naar smaak
- 1 eetlepel(s) olie géén olijfolie
- 200 g peultjes in schuine repen
- 2 sjalotjes in dunne ringen
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 eetlepel(s) geraspte gemberwortel
- 2 rode chilipepers in ringen
- 1 blikje bamboescheuten
- 75 g oesterzwammen grotchampignons of shiitakes, in reepjes
- 1-2 eetlepel(s) vissaus nam pla
- 6 lente-uitjes in ringetjes
Instructies
- Aubergines in vieren snijden (Thaise aubergines heel laten) en in ruim kokend water met zout ca. 3 minuten koken. Aubergine laten uitlekken, iets laten afkoelen en in blokjes snijden.
- Bamboescheuten in stukjes snijden.
- In wok olie verhitten.
- Aubergine en peultjes hierin ca. 3 minuten roerbakken.
- Sjalot, knoflook, gember en chilipepers ca. 3 minuten meebakken.
- Bamboescheuten en paddenstoelen toevoegen en nog ca. 4 minuten bakken.
- Gerecht met vissaus op smaak brengen.
- Voor serveren lente-uitjes erdoor scheppen.