Groenten met noten uit de wok

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram champignons
  • 150 gram gekookte maïs
  • 6 bladeren groene kool Chinese of spitskool / grote
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 100 gram cashewnoten

Instructies

  • Maak de champignons schoon en snijd ze eerst in plakken en daarna in reepjes.
  • Spoel de maïskorrels onder koud stromend water en laat ze op een zeef uitlekken.
  • Maak de koolbladeren schoon, verwijder de dikste nerven en snijd de bladeren in smalle reepjes.
  • Snipper de ui en hak de knoflook ragfijn.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de noten, onder voortdurend roeren en omscheppen, tot ze beginnen te kleuren.
  • Schep de noten met een schuimspaan uit de wok, laat ze boven de wok even uitlekken, spreid ze daarna op een groot bord uit en laat ze koud worden.
  • Voeg 1 eetlepel olie aan de wok toe en fruit de uien tot ze glazig zijn.
  • Voeg de champignons en de kool toe en bak ze, onder voortdurend roeren, 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de knoflook en de maïskorrels toe en roerbak alles nog eens 3 minuten.
  • Strooi er naar smaak wat zout, peper en eventueel wat vijfkruidenpoeder over.
  • Doe het gerecht in een voorverwarmde schaal en strooi de noten erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als u door dit gerecht 150 gr mie of mihoen schept, heeft u een smakelijke en complete maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch