Groenten met noten uit de wok
Ingrediënten
- 200 gram champignons
- 150 gram gekookte maïs
- 6 bladeren groene kool Chinese of spitskool / grote
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 100 gram cashewnoten
Instructies
- Maak de champignons schoon en snijd ze eerst in plakken en daarna in reepjes.
- Spoel de maïskorrels onder koud stromend water en laat ze op een zeef uitlekken.
- Maak de koolbladeren schoon, verwijder de dikste nerven en snijd de bladeren in smalle reepjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook ragfijn.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de noten, onder voortdurend roeren en omscheppen, tot ze beginnen te kleuren.
- Schep de noten met een schuimspaan uit de wok, laat ze boven de wok even uitlekken, spreid ze daarna op een groot bord uit en laat ze koud worden.
- Voeg 1 eetlepel olie aan de wok toe en fruit de uien tot ze glazig zijn.
- Voeg de champignons en de kool toe en bak ze, onder voortdurend roeren, 3 minuten.
- Voeg vervolgens de knoflook en de maïskorrels toe en roerbak alles nog eens 3 minuten.
- Strooi er naar smaak wat zout, peper en eventueel wat vijfkruidenpoeder over.
- Doe het gerecht in een voorverwarmde schaal en strooi de noten erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als u door dit gerecht 150 gr mie of mihoen schept, heeft u een smakelijke en complete maaltijd.