Groenten-Quornspiesen met fruit

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bakje Quornstukjes
  • Griekse marinade zie recept
  • 1 ½ maïskolf
  • 1 courgette
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 8 sjalotjes
  • 16 ananas stukjes blik Del Monte, of verse ananasstukken
  • 4 halve perziken uit blik
  • 12 champignons

Instructies

  • Schep de Quornstukjes door de Griekse marinade en laat ze 15 minuten marineren.
  • Snijd de maïskolven, de courgette en de paprika's in grove blokken en snijd de sjalotten door de helft.
  • Laat de ananas en de perziken uitlekken.
  • Snijd de perzikhelften elk in vier stukken.
  • Kook de maïs en de courgette apart in kokend water met zout beetgaar, spoel ze direct met koud water af en laat ze uitlekken.
  • Neem de Quornstukjes uit de marinade en bewaar de marinade.
  • Rijg de Quornstukjes, de courgette, de maïs, de paprika, de sjalotjes, de ananasstukjes, de perzikstukjes en de champignons om en om aan de spiesen.
  • Bestrijk de spiesen met de rest van de marinade en grilleer ze in 10-12 minuten rondom gaar.
  • Bestrijk ze af en toe met de marinade.
  • Lekker met Mexicaanse salsasaus.
  • Griekse marinade
  • Roer 2 eetlepels citroensap, 2 uitgeperste tenen knoflook, 1 theelepel grof (zee)zout, 1/2 theelepel versgemalen peper, 2 theelepels gedroogde oregano en 3/4 theelepel gedroogde dille door 1 1/2 dl olijfolie.
  • Deze marinade is voldoende voor ± 750 gr vlees of vis.
  • Lekker bij lamsvlees of vis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch