Recept afdrukken
No ratings yet

Merguez op de barbecue

20 merguez (pittige worstjes) aan een stuk 2 el gedroogde oregano
Recept categorieën: Barbecue, Vlees
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 20 merguez (pittige worstjes) aan een stuk
  • 2 eetlepel(s) oregano gedroogde

Instructies

  • Prik de merguez met een vork regelmatig in en bestrooi ze met de oregano.
  • Steek 7-10 merguez al zigzaggend aan 2 spiesen en de overige merguez aan andere spiesen. Rooster de spiesen op de barbecue ca 15 minuten.
  • U kunt voor dit recept ook saucijsjes of een heel lang stuk verse worst gebruiken.
  • Rijg de worst al zigzaggend aan de spiesen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groenten-Quornspiesen met fruit

Recept categorieën: Fruit, Groenten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 bakje Quornstukjes
  • Griekse marinade zie recept
  • 1 ½ maïskolf
  • 1 courgette
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 8 sjalotjes
  • 16 ananas stukjes blik Del Monte, of verse ananasstukken
  • 4 halve perziken uit blik
  • 12 champignons

Instructies

  • Schep de Quornstukjes door de Griekse marinade en laat ze 15 minuten marineren.
  • Snijd de maïskolven, de courgette en de paprika's in grove blokken en snijd de sjalotten door de helft.
  • Laat de ananas en de perziken uitlekken.
  • Snijd de perzikhelften elk in vier stukken.
  • Kook de maïs en de courgette apart in kokend water met zout beetgaar, spoel ze direct met koud water af en laat ze uitlekken.
  • Neem de Quornstukjes uit de marinade en bewaar de marinade.
  • Rijg de Quornstukjes, de courgette, de maïs, de paprika, de sjalotjes, de ananasstukjes, de perzikstukjes en de champignons om en om aan de spiesen.
  • Bestrijk de spiesen met de rest van de marinade en grilleer ze in 10-12 minuten rondom gaar.
  • Bestrijk ze af en toe met de marinade.
  • Lekker met Mexicaanse salsasaus.
  • Griekse marinade
  • Roer 2 eetlepels citroensap, 2 uitgeperste tenen knoflook, 1 theelepel grof (zee)zout, 1/2 theelepel versgemalen peper, 2 theelepels gedroogde oregano en 3/4 theelepel gedroogde dille door 1 1/2 dl olijfolie.
  • Deze marinade is voldoende voor ± 750 gr vlees of vis.
  • Lekker bij lamsvlees of vis.

merguez
Recept afdrukken
No ratings yet

Merguez

Merguez is een worst uit de Noord-Afrikaanse keuken die wordt bereid van lams- of rundvlees en is gekruid met harissa. Daarnaast is er vaak komijn, paprika, knoflook, olijfolie en peper door verwerkt. 
Recept categorieën: Lamsvlees, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Arabisch, Marokko
Porties: 4

Ingrediënten

  • 20 stuks merguez pittige worstjes aan een stuk
  • 2 eetlepel(s) oregano

Instructies

  • Prik de merguez met een vork regelmatig in en bestrooi ze met de oregano.
  • Steek 7-10 merguez al zigzaggend aan 2 spiesen en de overige merguez aan andere spiesen.
  • Rooster de spiesen op de barbecue ca 15 minuten.
  • U kunt voor dit recept ook saucijsjes of een heel lang stuk verse worst gebruiken.
  • Rijg de worst al zigzaggend aan de spiesen.