Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram courgette in slierten gesneden
- 200 gram spaghetti ongekookt (vóór gekookt volgens verpakking)
- 600 gram garnalen grote diepvries, ontdooit, rauw en gepeld
- 380 ml visfond uit een pot
- 70 gram tomatenpuree
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 rode peper klein gesneden
- 8 tenen knoflook verse / 4 teentjes geplet en klein gehakt, 4 teentjes in plakjes
- 1 pakje tomaat 330 ml gezeefde
- 25 gram maïzena opgelost in een beetje water
- 75 gram rucola sla klein gesneden
- 150 gram cherry tomaat gehalveerd
- 30 gram ansjovis uitgelekt (klein gesneden)
- 5 gram cayennepeper
- 80 gram Parrano snippers
- 2 kleine maggi blokjes verkruimeld
- 20 ml becel light
Instructies
- Fruit de sjalot, ansjovis, rode peper en de klein gehakte knoflook in de becel light.
- Voeg de rode en gele paprika toe, roerbak even mee, doe de tomatenpuree erbij en bak even mee.
- Doe de tomaatjes, de knoflook plakjes, de visfond, de verkruimelde maggiblokjes, de cayennepeper en het maïzena papje toe en laat op hoog vuur 3 minuutjes pruttelen.
- Voeg de gezeefde tomaat en de garnalen toe en roerbak dit op hoog vuur een minuut of 2.
- Doe de voor gekookte spaghetti en de courgette sliertjes toe en roerbak dit 3 minuutjes.
- Draai het vuur uit en meng de rucola sla en de parrano snippers door het gerecht.