Hakata mushi

Gestoomd varkensgehakt
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram Chinese kool 2 minuten geblancheerd
  • 3 eieren geklopte
  • 400 gram varkensgehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 mespuntje zout

Voor de saus:

  • 6 dl dashi of kippenbouillon
  • 3 eetlepels sojasaus
  • ½ teen knoflook geperste
  • 1 eetlepel maïzena

Instructies

  • Bekleed de bodem van een beboterde cakevorm met 1/3 van de koolbladeren.
  • Vermeng 1/3 van het ei met het vlees, de bloem, de sojasaus en het zout.
  • Giet de helft van de rest van het ei over de koolbladeren en druk de helft van het vleesmengsel hierop.
  • Leg daarop weer 1/3 van de koolbladeren met een laag vlees.
  • Giet de rest van het ei over het vlees en bedek deze laag met de rest van de koolbladeren.
  • Druk het geheel goed aan en bedek de vorm met aluminiumfolie.
  • Breng in een grote stoompan met een goed sluitende deksel water aan de kook en stoom het vleesmengsel 50 minuten met het deksel stevig op de pan.
  • Vermeng 2 eetlepels dashi met de maïzena.
  • Breng de rest van de dashi aan de kook en voeg de sojasaus en de knoflook toe.
  • Roer er dan geleidelijk het maïzenapapje bij tot het mengsel dik wordt.
  • Leg een stuk vetvrij papier op de saus om velvorming tegen te gaan en laat de saus afkoelen.
  • Laat de Hakata mushi tot kamertemperatuur afkoelen en snijd hem vervolgens in vierkanten of plakken.
  • Serveer het gerecht met de dipsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Japan