Hakata mushi
Gestoomd varkensgehakt
Equipment
- stoompan
Ingrediënten
- 500 gram Chinese kool 2 minuten geblancheerd
- 3 eieren geklopte
- 400 gram varkensgehakt
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 mespuntje zout
Voor de saus:
- 6 dl dashi of kippenbouillon
- 3 eetlepels sojasaus
- ½ teen knoflook geperste
- 1 eetlepel maïzena
Instructies
- Bekleed de bodem van een beboterde cakevorm met 1/3 van de koolbladeren.
- Vermeng 1/3 van het ei met het vlees, de bloem, de sojasaus en het zout.
- Giet de helft van de rest van het ei over de koolbladeren en druk de helft van het vleesmengsel hierop.
- Leg daarop weer 1/3 van de koolbladeren met een laag vlees.
- Giet de rest van het ei over het vlees en bedek deze laag met de rest van de koolbladeren.
- Druk het geheel goed aan en bedek de vorm met aluminiumfolie.
- Breng in een grote stoompan met een goed sluitende deksel water aan de kook en stoom het vleesmengsel 50 minuten met het deksel stevig op de pan.
- Vermeng 2 eetlepels dashi met de maïzena.
- Breng de rest van de dashi aan de kook en voeg de sojasaus en de knoflook toe.
- Roer er dan geleidelijk het maïzenapapje bij tot het mengsel dik wordt.
- Leg een stuk vetvrij papier op de saus om velvorming tegen te gaan en laat de saus afkoelen.
- Laat de Hakata mushi tot kamertemperatuur afkoelen en snijd hem vervolgens in vierkanten of plakken.
- Serveer het gerecht met de dipsaus.